Menu Sluiten

Je hebt maar 20 seconden ongekende lef nodig

Consult met Maurice van den Heuvel

Matt Damon gebruikte de quote “you only need 20 seconds of insane courage” in de feelgood movie We Bought a Zoo uit 2011. Wat kan jij hier van leren?

Een besluit nemen in 20 seconden

Matt Damon vertelde in de betreffende film aan zijn kinderen hoe hij hun overleden moeder had ontmoet. Hij liep langs een restaurant en zag het mooiste meisje van de wereld zitten. Hij dacht aan de ‘slechts 20 seconden lef hebben’ en dat gaf hem de moed naar binnen te stappen en haar aan te spreken.

In 20 seconden wordt jouw droom een mogelijkheid

In de 20 seconden dat Matt Damon de moed verzamelt om haar aan te spreken ontstaat voor hem de mogelijkheid om een gezin te stichten. De mogelijkheid om zijn droomvrouw te vinden. Maar stel je voor dat hij niet het lef had gevonden? Dat hij bang was dat het een leven lang spannend zou blijven? Dan zou er niets ontstaan zijn.

Wat je hier van kan leren is dat jouw droom of wens ook begint met 20 seconden moedig zijn. Een echte keuze maken duurt niet langer en dan kan je van start. Probeer het maar. Miljoenen mensen zijn je voorgegaan.

Wat heb je werkelijk nodig om moedig te zijn?

Wat houdt jou tegen om 20 seconden ongelofelijk moedig te zijn? Heb je meer tijd nodig? Of ontbreekt het aan een financiële basis?

Ongetwijfeld heb je in jouw overtuiging gelijk. Dat je er nu nog niet klaar voor bent. Dat er nog veel water door de Rijn moet stromen voordat je 20 seconden moedig kan zijn. Maar ik durf dat te betwijfelen. En dat weet ik uit ervaring.

Ik heb al zoveel mensen een oprechte keuze zien maken om werkelijk de dingen in hun leven te veranderen. En elke keuze was een daad van moed. Omdat het eng is en omdat je de weg nog niet voor je ziet. Maar niemand neemt een verkeerd besluit.

Stap jij de boksring in zonder overwinning?

Een trainer zei altijd tegen mij: “Maurice, jij stapt nooit de boksring in zonder dat je zeker weet dat je gaat winnen”.

Tot vorig jaar had hij daarin gelijk. Ik deed alles heel berekenend en voorzichtig. Daar is op zich niets mis mee, maar mij hielp het niet om over een drempel te komen. Ik bleef in het kringetje hangen en kon geen echte stappen maken.

Tot ik mezelf de vraag stelde of ik over 15 jaar dit nog wilde doen, zwembaden verkopen. Want dan kon ik stoppen met werken en van een welverdiend pensioen genieten, met 55 jaar. Maar toen ik me realiseerde dat ik dan niet had gedaan wat ik echt graag had willen doen werd het lastig. Ik zag me over 15 jaar niet nog een nieuwe carrière beginnen.

In 20 seconden een nieuw leven beginnen, of niet

Toen ik me realiseerde dat ik geen andere weg meer op kon was een besluit snel genomen. Kwam ik meteen in actie? Nope. Maar was het zaadje gepland? Absoluut.

Je hoeft je leven niet meteen overhoop te halen. Bijna niemand hoeft alles achter zich te laten om weer controle over je leven te nemen. Met kleine stapjes kom je al een heel eind. Maar het begint altijd met een eerste stap: een besluit. En die is maar 20 seconden spannend.

Wil jij onderzoeken of je toe bent aan een echte keuze? En wil je daarbij wat begeleiding van mij? Neem dan contact met me op en ik geef je direct feedback op wat ik voor jou kan betekenen.

☎️ +31 (0)6 52 62 47 72
📬 mail@mauricevandenheuvel.com

e-book 'Uit de Gouden Kooi'

  • Geen tijd voor echt belangrijke zaken?
  • Zit je in een Gouden Kooi zonder uitweg?

Download nu gratis het e-book om eindelijk je leven te veranderen. Heb je behoefte aan echte veranderingen die bij jou passen? En wil je dit bereiken op een eenvoudige manier?

Ontdek alles over het transformerende FCO model van Maurice van den Heuvel. Speciaal geschreven voor ondernemers, maar toepasbaar op elke situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *