Menu Sluiten

‘Alsof het vandaag anders had kunnen zijn’

Het was zo’n klote dag. De dag ervoor ging het errug lekker, al zeg ik het maar zelf. Want niemand zei die dag dat het wel lekker ging. Net als dat niemand anders zei dat het de andere dag klote ging.

Niemand vertelt mij hoe het met mij gaat op een dag. Dat is mijn eigen keuze. En blijkbaar kies ik de ene dag voor een lekker gevoel en de andere dag voor een klote gevoel.

Maar onderweg, met dat klote gevoel, naar huis kreeg ik een nieuwe ervaring over mij heen. Het was zo’n beetje mind-blowing, terwijl ik toch wel iets gewend ben.

Ergens hoorde ik een stem tegen me zeggen: “denk je dat vandaag ook anders had kunnen zijn?” Baf.

Het kan nooit anders zijn dan dat het is

Jep, ik heb vorig jaar mijn bedrijf verkocht. Een kindje van mijn hand, maar het paste niet meer. 7 maanden per jaar werken en 5 maanden weinig hoeven doen en daardoor lekker op reis. Klinkt goed, niet waar? En toch trok ik de stekker eruit. Het was namelijk 7 maanden buffelen zonder inspiratie en 5 maanden bijkomen en opzien tegen de volgende 7 maanden.

Maar soms kijk je terug op een klote dag en dan krijg je weer een heimwee naar het bekende verleden. Toen alles nog lekker overzichtelijk was en je wist wat er ging komen. Dan twijfel je of je de goede keuze hebt gemaakt met een enorme ommezwaai in je leven. Heerlijk even terug in je comfortzone.

“Denk je dat het vandaag anders had kunnen zijn?”. Ik weet niet waar het vandaan kwam, maar het maakte mijn dag weer goed.

Als je deze zin namelijk hoort na een belangrijke keuze in je leven, werk of relatie dan kom je direct in het hier-en-nu. Dan besef je dat je helemaal geen keuze had, dat je niet meer terug zou willen en dat je hebt te dealen met je nieuwe situatie. Aankijken en doorgaan.

Berusting in de situatie

‘Vroeger’ twijfelde ik op een zaterdagavond nog wel eens of ik op stap zou gaan of niet. Eigenlijk helemaal geen zin, maar de FOMO was soms ondraaglijk. Als de kroegen dan dicht gingen om 04.00 uur kon ik eindelijk rustig slapen. De keuze was er niet meer en dus hoefde ik me er niet meer druk om te maken of ik wel of niet zou gaan. Situatie geaccepteerd.

Wanneer je beseft dat je leven vandaag nooit anders had kunnen zijn dan dat hij nu is, dan kan je beginnen met de acceptatie ervan. De acceptatie dat vandaag anders is dan gisteren, maar dat het niet anders kan zijn dan het nu is.

Wat levert het jou nu op? Mij in ieder geval een goede nachtrust. Was mijn klote dag ineens toppiejoppie? Niet bepaald. Het was ook nog eens druk op de weg.

Maar het geeft mij wel nieuwe energie om steeds opnieuw te werken aan mijn leven. Als het even niet goed voelt, dan ga ik aan de slag om dingen beter te maken. En voel ik me wel top? Dan kan ik er ook ten volle van genieten.

Acceptatie van al dat er is

Heb jij ook van die klote dagen? Zijn het er meer dan toppiejoppie dagen? Dan wordt het tijd dat je eens heel goed gaat nadenken over een verandering in je leven.

Maar klakkeloos in het rond gaan lopen van de ene naar de andere verandering, plan of project (of partner!) heeft echt geen zin. Dan acteer je een beetje als een kip zonder kop. En je weet dat die meestal als soepkip eindigt. Of op de bbq.

Wat moet je dan doen als eerste stap richting meer toppiejoppie dagen? Accepteer waar je nu bent. Accepteer wie je nu bent. Zonder deze stap is elke verandering gebouwd op drijfzand. Dan loop je weg voor wie je bent, maar je oude ik zal je als een schaduw blijven achtervolgen.

PS: Snap je de ballen niet van deze tekst? Herken je de woorden niet, maar wil je wel iets anders in je leven? Ik kan je helpen.

Als coach en mentor help ik andere mensen met veranderingen in hun leven. Ik heb hier een paar mooie trajecten voor ontwikkeld, maar kan ook gewoon eerst van mens tot mens met je praten. Wie weet tover je dan alweer een glimlach op je gezicht.

En besef: Je leven had vandaan niet anders kunnen en hoeven zijn!

INTERESSE?

Neem dan contact met me op
☎️ +31 (0)6 52 62 47 72
📬 mail@mauricevandenheuvel.com

e-book 'Uit de Gouden Kooi'

  • Geen tijd voor echt belangrijke zaken?
  • Zit je in een Gouden Kooi zonder uitweg?

Download nu gratis het e-book om eindelijk je leven te veranderen. Heb je behoefte aan echte veranderingen die bij jou passen? En wil je dit bereiken op een eenvoudige manier?

Ontdek alles over het transformerende FCO model van Maurice van den Heuvel. Speciaal geschreven voor ondernemers, maar toepasbaar op elke situatie.

  • Bouw je bedrijf om je leven heen en niet andersom

  • Vrijheid in werk en inkomen als ondernemer. Als jij dit wilt neem je contact met me op. Laten we samen kijken waar we kunnen beginnen.
  • Wees gerust. Ik neem je gegevens niet ongevraagd op in een bestand en respecteer je privacy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *